Mobilizációs feketelista magyar szereplőkkel is


Amolyan feketelistát tett közé a megyei hadkiegészítő parancsnokság, amelyben olyan vállalatokat, intézményeket, és azok vezetőit, illetve polgármestereket nevez meg, akik szerintük elszabotálják a mobilizációt.

A zakarpattya.net oldalán elérhető listán járásonkénti bontásban vannak felsorolva azok az érintettek, akik a megyei hadkiegészítő parancsnokság megítélése szerint nem tesznek eleget az országban meghirdetett újabb, immáron ötödik mozgósítási hullámnak, sőt, egyenesen hátráltatják, azaz szabotálják azt.

A sajátos feketelistán két Bereg-vidéki céget is találni, valamint egy sor magyar polgármestert a Nagyszőlősi járásból. Listázták például Tóth Bálintot, Tiszapéterfalva és az oda tartozó kisebb falvak polgármesterét, Sápi Sándort, Szőlősgyula polgármesterét, Szahajdák Lászlót, Mátyfalva polgármesterét, Román Mihályt, Tiszakeresztúr polgármesterét is.
A Beregszászi járásban két vállalatot listáztak: a Liszindusztriját és az Interszorszot. Egy sor ungvári cégre is megorroltak a katonai parancsnokok, közte a Tisza Konyakgyárra, a megyei gázszolgáltatóra, a Zakarpatgazra, vagy éppen a Zakarpattya-Avto vezetőire.

Azok, akik szerepelnek az összeállításban, nem sok jóra számíthatnak, mert a hadkiegészítő feljelentést készül ellenük tenni.
Úgy fest, ilyen megfélemlítő módszerekhez nyúlnak, hogy eleget tudjanak tenni az újabb mobilizációs parancsnak.


[poll id=”4″]