Az egészségügyi miniszter menesztése a koalíció csődjének a jele


A Porosenko Blokk azon ajánlata, hogy menesszék Alekszandr Kvitasvilit egészségügyi minisztert, azt jelenti, hogy a reformok zsákutcába jutottak – írja a tass.ru Vagyim Rabinovicsra, az Ellenzéki Blokk egyik képviselőjére hivatkozva.

„A koalícióban történtek még rosszabbak, mint amire gondoltunk és zsákutcába értek. Kénytelenek beismerni, hogy akit az úgynevezett reformok atyjának kiáltottak ügyetlennek bizonyultak. Ez szégyen. Az államirányítás képességének hiányának az aláírása a koalíció csődjét jelenti” – mondta Rabinovics.

„Kísérleteznek rajtunk, mint a kutyákon. Laikusokat, szószátyárokat és bolondokat vesznek fel egész ágazatokra, méghozzá más országok állampolgárait is munkába állítják, mintha nekünk nem lennének szószátyárjaink és bolondjaink” – mondta a képviselő megemlítve, hogy elege van ezekből a kísérletekből. „Ukrajna népe minél hamarabb megérti, hogy nemcsak valamilyen minisztérium élén, hanem az egész Miniszteri Kabinet élén nem hogy csak dilettánsok vannak, hanem a korrupcióellenes nyomozásokat figyelembe véve olyan tolvajok, akiket el kell takarítani, annál jobb lesz mindannyiunknak” – mondta a politikus.

„Sajnos az Egészségügyi Minisztériumban kialakult helyzet irányíthatatlan és számos problémás kérdés van, ezért azt ajánljuk a koalíciónak, hogy az egészségügyi miniszter tisztségét tekintve gondolkozzon el a lehetséges rotáción” – nyilatkozta a Porosenko Blok vezetője, Igor Kononeko.


[poll id=”13″]