„Ferencváros Kárpátaljáért”


Felhívásban fordult Bácskai János polgármester a kerület lakosságához, valamint a Ferencvárosban működő civil és egyéb szervezetekhez, hogy pénzfelajánlásaikkal amennyiben tehetik, segítsék a kárpátaljai magyar lakosság helyzetének javítását.

A felhívás szövege:

Tegyünk együtt a magyar közösségekért „Kárpátalja fennmaradásáért!” Az ottani magyar családok jelentős részének a megélhetése került veszélybe az ukrajnai háború, illetve a nehéz helyzet miatt. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete ezért 2015. április 23-án egyhangúan döntött arról, hogy 500 000 forintot adományoz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül a kárpátaljai magyar lakosság segítésére.

A szervezet az általunk nyújtott adományt a kárpátaljai oktatási, nevelési intézményekben tanuló gyermekek étkeztetésének támogatására használja fel. Felhívásban fordulok a kerület lakosságához, valamint a Ferencvárosban működő civil és egyéb szervezetekhez, hogy pénzfelajánlásaikkal amennyiben tehetik, segítsék a kárpátaljai magyar lakosság helyzetének javítását.

Az adományok érintettekhez való eljuttatásában Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Bővebb információt itt olvashat.


[poll id=”13″]