Kárpátalján edzőtáborozik a nagynevű Metaliszt


Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Kárpátalján edzőtáborozó Metaliszt Harkov. Olekszandr Szevidov legénysége sima, 6–0-ás győzelmet aratott a megyei első osztályú bajnokságban listavezető Munkácsi FC felett, olvasható a klub hivatalos honlapján. A szebb napokat is látott harkovi egylet az Ungvárhoz közeli Ókemencén (Kamjanica) található Kamelot hotelben rendezte be főhadiszállását. Július 11-ig a létesítményhez tartozó füves futballpályán készülnek és itt játsszák edzőmeccseiket is.

Az egy hónapja kinevezett Olekszandr Szevidov számára nem idegen a táj, hiszen 2011 és 2013 között két és fél idényen keresztül irányította az Ungvári Hoverlát. A botrányos körülmények között a Lembergi Kárpátihoz szerződő tréner nem varrt el minden szálat az Ung-parti klubbal. Lassan már két éve húzódik elszámolási vita az edző és a klub között, a szóban forgó összeget egyik fél sem hozta eddig nyilvánosságra, állítólag egyhavi bérről van szó. Emiatt az előző szezonban a szövetség fegyelmi bizottságának döntése alapján többször is pontlevonás fenyegette az ungvári klubot, ám eddig minden alkalommal elmaradt a szankció. Mai napig nem került pont az ügy végére, a sértett azt sem tartja kizárnak, hogy ügyével a lausanne-i székhelyű Sportdöntő Bírósághoz fordul.

Olekszandr Szevidov bevallása szerint azért esett Kárpátaljára a választás, mert az itteni klíma elviselhetőbbé teszi a nyári kánikulát. Emellett lehetőségük nyílik edzőmeccseket játszani szlovákiai és magyarországi együttesekkel. De végül nem külföldi, hanem a megyei első osztályban szereplő Munkácsi FC volt a Metaliszt első ellenfele. A találkozón az első perctől kijött a két csapat közötti tapasztalatbeli és kvalitásbeli különbség. A harkoviak már az első játékrészben 5–0-ra vezettek, végül a második félidőben még egy találattal beállították a 6–0-ás végeredményt.

Legközelebb július 3-án a Lemberg megyei Sztrijbe utazik a Metaliszt, ahol a helyi Szkalával meccsel, majd július 10-én a magyar másodosztályban szereplő Balmazújvárost fogadja a Kamelot futballpályáján.

Kapcsolódó hír, hogy az edzőtáborban csatlakozott a Metaliszthoz az ungvári születésű Vjacseszlav Csurko. A Sahtyor Donyeck játékosa kölcsönbe érkezik a harkoviakhoz, a középpályás az előző szezonban az Iljicsivec Mariupolnál szerepelt szintén kölcsönben.


[poll id=”13″]