Magyar-ukrán járőrszolgálat a Tiszán


A magyar és ukrán határőrizeti szervek a folyókon is együttműködnek a schengeni külső határok hatékonyabb ellenőrzése érdekében. Két új hajóval bővült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati vízijármű-parkja – közli a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság .

Az alacsony merülésű, jól navigálgató hajókat a schengeni külső határok hatékonyabb ellenőrzése érdekében állítják szolgálatba.
A megye határvizein júliustól közös járőrszolgálatot ellátó szabolcsi határrendészeknek és ukrán határőröknek 2015. június 30-án a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltségen a megyei főkapitányság és az ORFK RSZKK oktatói tartottak közös képzést.

Az összehangolt járőrszolgálatokat Magyarország és Ukrajna határrendészei a 2013. november 30-án hatályába lépett megállapodás keretei között, havi rendszerességgel hajtják végre. Az együttműködés célja a határőrizet hatékonyságának növelése, a határon átnyúló bűnözés és az illegális bevándorlás elleni küzdelem eredményesebbé tétele, valamint a tapasztalatcsere.


[poll id=”13″]