Nőket képez Kárpátalján a Jobb Szektor


Huszttól nem messze, a Tiszakirva (Kriva) község közelében fekvő lőtéren közel két tucat nő vett részt a Jobb Szektor által a gyengébbik nemnek szervezett katonai jellegű gyakorlaton, írja a GolosKarpat internetes hírportál.

A kétnapos kiképzőtáborban a nyugat-ukrajnai megyékből és Odesszából érkező jelentkezők a szabad ég alatt aludtak és gyakorlatoztak. Ruszlan Kahanec, a gyakorlat szervezőinek egyike, azt írta Facebook-oldalán: „A korosztály széles skálán mozgott: a részvevők között voltak 14 éves iskolások és háromgyermekes anyák is. Ám közös volt bennük, az új ismeretek iránti vágy és a tudatos hazafiság érzése.”

A gyengébbik nem képviselőinek taktikai és harci kiképzése a kíváncsiskodó szemektől távol, egy speciálisan erre a célra kialakított területen történt. A gyakorlatokat olyan kiképzők tartották, akik nem hallomásból ismerik a háborút. A jelentkezők közelharc- és fegyveres kiképzést kaptak. A tanoncok légpuskával gyakorolták a célba lövést, megadott másfél perces idővel teljesítették az akadálypályát. Nem utolsó sorban részt vettek elsősegélynyújtó képzésen. Ezeken felül extrém túlélési körülményeket is szimuláltak, például csigát kellett enniük, azért, hogy ne haljanak éhen, ha harci cselekmények során egy erdőben kell majd huzamosabb ideig tartózkodniuk.


[poll id=”13″]