A miniszter kész kitálalni


„Biliborításra” készül a meneszteni kívánt ukrán környezetvédelmi miniszter. tudható meg az Ukrajinszka Pravda cikkéből.

Igor Sevcsenkót azért akarják eltávolítani posztjáról, mert miközben nem olyan rég Kijev mellett égett a kőolaj-feldolgozó, a tűzvész halálos áldozatokat is követelt, addig a Batykivscsina párt által delegált miniszter egyik barátja magángépén Nizzába repült. Maga a miniszter szerint ez csak mondvacsinált kifogás, az igazi ok egész másban rejlik.

Sevcsenko már utalt rá, hogy Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök kénye-kedve szerint utasítgat bárkit bármire kormányában, parancsba ad dolgokat, kézi vezérlési módon képzeli el az ország irányítását. Most egy konkrét példával is előállt. Sőt, előrebocsátotta, szükség esetén még több hasonlóval tud szolgálni…

Igor Sevcsenko saját közösségi oldalán írta le, miként akarták ráerőltetni, hogy kit nevezzen ki az ásványi lelőhelyek kiaknázását felügyelő állami szolgálat élére. Leírta, hogy a Miniszteri Kabinet miniszter-helyettese, Oleg Parakuda találkozóra hívta őt az egyik kijevi szállóba, ahol ismertette felettese, Arszenyij Jacenyuk kérését: Hennagyij Rudenko legyen az említett hatóság új vezetője.
A környezetvédelmi miniszter a kérés hatására leinformálta a szóban forgó Rudenkót, akiről nemcsak az derült ki, hogy több komoly üzleti érdekeltsége van, hanem az is, hogy 2004-ben személyes megbízottja volt Viktor Janukovics akkori elnökjelöltnek. Ezek után Sevcsenko nemet mondott Jacenyuknak.

A kijevi kormányban nemcsak Sevcsenko alatt mozog a szék. Az egyik „légiós” miniszter talpára is útilaput akarnak kötni a Petro Porosenko Blokk képviselői.


[poll id=”13″]