Egy játékosa maradt a Hoverlának


Nagy bajban van az ungvári klub, ugyanis a tavaszi keretből tizenöt kölcsönjátékos távozott, kilencen a Dinamo, öten a Sahtar labdarúgói voltak, valamint Lorenco Simic, aki a Hajduk Splittől érkezett, írja a zak-kor.net.

Próbajátékra Kazahsztánba utazott a 29 éves Makszim Fescsuk csapatkapitány, akinek néhány napon belül eldőlhet a sorsa. Meg kell említeni, amennyiben a csatár igent mond a Sahtyor Karagandi ajánlatára, akkor a kazah csapattal pályára léphet az Európa Liga-selejtezőin. Sajtóértesülések szerint Fescsukot egy másik csatár, Dmitro Hlebasz is követheti Kazahsztánba.

Ami a többi játékost illeti Alekszej Poljanszkij, a Kárpátalján edzőtáborozó Metaliszttal készül a szezonrajtra, Vjacseszlav Akimov várhatóan az Iljicsivechez igazol, Oleg Geraszimjuk, Andrij Homin és Dmitro Truhin nevét a Metalurg Doneckkel hozták összefüggésbe. Alexandru Tudose előreláthatóan a moldáv bajnok Milsamihez szerződik.

A tapasztalt Makszim Sackih az egyetlen játékos, aki még nem keresett magának új klubot. “2016 nyaráig köt a szerződésem a Hoverlához, így most várakozási üzemmódban vagyok” – fogalmazott Sackih.
Az már korábban kiderült, hogy Vjacseszlav Groznij marad az Ung-partiak vezetőedzője, viszont sokáig kétséges volt a Hoverla idei élvonalbeli szereplése, ugyanis a klub utolsóként kapta meg a Premier Ligás licencet. Az ungvári klub az Európa Liga-döntős Dnyiprót fogadja majd az első fordulóban. Az előzetes tervek szerint a bajnokság július 18-án rajtol, kérdéses, hogy az ungváriakkal vagy nélkülük?


[poll id=”13″]