Futballoztak a fináncok


A hét végén a csapi Lokomotív Stadion rendhagyó nemzetközi mérkőzésnek adott otthont. A vendéglátó Kárpátaljai Vámhivatal válogatottja magyarországi kollégáit fogadta, mégpedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak- alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának csapata ellen léptek pályára, számol be lobda.at.ua.

Sokan nem is gondolnák, de igazán komoly hagyományokra tekint vissza a fináncok „csatája”. Az első ilyen barátságos mérkőzést 1980-ban a moszkvai olimpia tiszteletére hozták tető alá. Ugyan abban az évben Magyarországon a visszavágót is lejátszották. Ezt követően minden éven megrendezték a találkozót, így nem nehéz kiszámolni Csapon a mostani volt a 35-ik odavágó, a visszavágó szeptemberben rendezik.

A találkozó előtti ünnepi köszöntőket, ahogy ez ilyenkor illik a nemzeti himnuszok követték. Az már a mérkőzés első perctől látszott, ahogy a csempészek utáni hajszát, a futballt sem veszik fél vállról a vámosok. A nagyiramú és tetszetős játék arra enged következtetni a két csapat játékosai nem aznap találkoztak először a labdával. A kárpátaljaiak játszottak veszélyesebben, így az első játékrész 2–0-ás hazai vezetéssel zárult. A második játékrészben valamivel kiegyenlítettebbé vált a meccs, ám így is a házigazdák nyertek 3–2 aranyban, ezzel elhódítva a jubileumi mérkőzés trófeáját.


[poll id=”13″]