Kárpátalja vonzza a rablókat is


Július elsején egy hmelnickiji vállalkozó azzal fordult a Nagyszőlősi járási rendőrséghez, hogy gépkocsiját feltörték és a benne található értékeket, többek között 50 ezer hrivnyát tulajdonítottak el – írja a Zakarpattya.

A megyénkben pihenő turista egy kávézó előtt hagyta a Mercedes márkájú autóját, a készpénzen kívül az autós kamerát vitték el a tolvajok. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek és megkezdték az adatgyűjtést. Szemtanúk elmondásából kiderült, hogy a gyanúsítottak egy külföldi rendszámú Audi típusú személygépkocsival hagyták el a tetthelyet. A rendőrség körözést adtak ki a megadott járműre. Nem sokkal később közlekedésrendészet dolgozói a Kárpáti szanatórium mellett a Csap-Kijev főútvonal beregvári szakaszán, megállítottak egy nagy sebességgel a megyehatár felé közlekedő szürke színű lengyel rendszámú autót.

A gépkocsiban többen is utaztak. A autót egy 26 éves kaukázusi kinézetű zaporizzsjai lakos vezette, három utasa pedig 27 és 35 év közötti grúz nemzetiségű férfi volt. Az autó átvizsgálása során megtalálták a korábban ellopott autós kamerát. Miután a rendőrök alaposabban átkutatták az autót zárak feltöréséhez használatos kulcsokat és egy Teren-4 gáz ballont találtak.
A gyanúsítottakat őrizetbe vették. Ukrajna Büntetőkönyvének 2. részének 185. cikkelye alapján lopással gyanúsítják őket.


[poll id=”13″]