Országos bajnokságra készülnek strandröplabdásaink


Ha nyár, akkor strandröplabda. Ki gondolná, de vidékünkön is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a sportág. A 21-es csatorna összeállításából az is kiderült, hogy a Kárpátalja sportolók hamarosan az országos bajnokságon bizonyíthatnak.

– Amikor csak az időjárás engedi edzünk, készülök a herszoni tornára. Nem ez lesz az első rangos országos versenyünk, így ismerjük mezőnyt, tudjuk nem lesz könnyű dolgunk. Sokat számít a testi adottság, az erőnlét és a kondíció remélhetően ezek mind, ami javunkra döntik el majd a meccseket – mondta a riporternek a 18 éves Ivan Cap, aki a téli országos terembajnokságon második helyezett lett.

Az érmes helyekért Herszonba három Kárpátaljai páros utazik, szerintük ott még a homok is más. Ennek ellenére a 12 éves Volodimir Fenyo bizakodó, hisz számára a tét nem kisebb, mint a címvédés. Elárulta a siker érdekében keményen edzenek. Az ungvári Avangard stadionban naponta két edzésük van, előbb erőnléti gyakorlatokat, majd technikai és taktikai feladatokat végeznek.

– Lehetőségeik csak a nyári szezonra korlátozódnak, így ilyenkor igyekszünk minél többet edzeni és lehetőség szerint versenyezni – mondta Vaszil Ivanko, a megyei sportiskola igazgatóhelyettese.


[poll id=”13″]