Itt az új ukrán rendőrség (+Képek)


Kijevben ma ünnepélyes keretek között esküt tettek az új ukrán nemzeti polícia fővárosi tagjai, tudósít képes riportjában a Korrespondent.

A ceremónián jelen volt Petro Porosenko elnök, Arszenyij Jacenyuk kormányfő, Arszen Avakov belügyminiszter és egy sor külföldi állam nagykövete.
Körülbelül kétezer új egyenruhás tette le az esküt, akik már ma este megkezdik szolgálatukat Kijev utcáin. A polícia nemcsak autós és gyalogos járőrökből áll majd, hanem lovas egységeik is lesznek.

Az elöljárók 6 és 8 ezer hrivnya közötti fizetést ígérnek nekik, amitől azt remélik, megszűnik kötelékükben a korrupció.
Hamarosan az ország más pontjain is szolgálatba állnak az új egyenruhások, akiknek a felszerelésük kísértetiesen hasonlít az amerikai rendőrökére, azt onnan koppintották.

Az új ukrán nemzeti polícia felállításáról július 2-án fogadta el végleges formájában a törvényt a parlament. Ezentúl nem lesz már külön közlekedésrendészet sem, ebbe az új rendszerbe olvad be, mint ahogyan a többi egység is. Ennek jegyében a belügyminiszter Mikolajivban az utcára tette az egész ottani DAI-t.


[poll id=”13″]