Lesz jégpalota, csak mikor?


Az ungvári városvezetésnek bemutatták a megyeszékhelyre tervezett korszerű műjégpálya, a hozzá tartozó 600 férőhelyes lelátó és a kiszolgáló-komplexum látványterveit.

Az elképzelések szerint a létesítmény az Avangard Stadion egyik edzőpályájának a helyén épülne. A említett területet a megyei jégkorong szövetség még tavasszal hosszú távú használatba megkapta a várostól. Már akkor körbekerítették a földet, ám azóta parlagon hever. Egyébként a városi és a megyei labdarúgó szövetség is tiltakozik az ide tervezett beruházás ellen. Szerintük más helyszínt kéne találni a jégpályának, ugyanis, ha beépítik a területet azzal súlyos károkat szenved a városi futballinfrastruktúra. A két szakág vezetői bevonva a város és a megyevezetést, helyszíni megbeszélést is folytattak a vitás kérdésben.

Ahogy a prezentáción elhangzott a most bemutatott látványtervek két ütemben valósulnának meg. Először a nyitott standard hokipálya méretű műjégpálya és a hatszáz fő befogadására képes lelátó épülne meg. Azt a kivitelező és a megrendelő, az Ica Land műjégpályák üzemeltető cég vezetője sem tudta megjósolni mikorra épülhet meg a létesítmény. Ugyanakkor a terv nem nyerte el mindenki tetszését, ezért azt kérték a kivitelező cégtől készítsenek több látványtervet, amiből választhatnak majd, igaz az utolsó szót a város főépítésze mondja majd ki.

A bemutató során a jégkorong szövetség képviselői arról beszéltek, hogy a nyári időszakban más sport és kulturális rendezvények lebonyolításár is alkalmas lesz a létesítmény. Télen pedig akár nemzetközi jégkorongmeccseket is rendezhetnek majd itt.
„Úgy vélem egy ilyen jégpalota a megyeszékhely éke lehetne, így örömmel fogadunk minden olyan befektetőt, aki hajlandó áldozni a város javára. Amennyiben sikerül megvalósítani az elképzeléseket, akkor a kárpátaljai jégkorongsport ismét régi fényében tündökölhet” – hangsúlyozta a prezentáción Bohdna Andrijev, megbízott polgármestert.


[poll id=”13″]