Remekeltek erősportolóink


A Kárpátaljai Erős Emberek Ligájának tagjai az elmúl napokban kimagasló eredményeket értek nemzetközi porondon.

Az ungvári Olekszij Malcev második helyén végzett a Norvég fővárosban Oslóban megrendezett erős emberek Bajnokok Ligája elnevezésű versenyen. A 90 kilogrammosok súlycsoportjának csak 2.5 ponttal maradt le a norvég győztes Raymond Rabben mögött. A Kárpátok Toldija két versenyszámban a 110 kilogrammos farönkemelésben és a 400 kilogrammos traktorkerék-görgetésben is a legjobbnak bizonyult. A most elért második helyezés azt is jelenti, hogy Olekszijnak súlycsoportjában a 90 kilogrammosok között indulhat a novemberben ugyancsak Norvégiában megrendezésre kerülő erős emberek világbajnokságán.

Oslónál jóval közelebb a szomszédos Szlovákiában rendezték az erős emberek Közép-Európa kupasorozatának harmadik etapját, ahol vidékünket ketten is képviselték. A nagyon erős tizenkét fős nemzetközi mezőnyben végül az ungvári Ivan Hrihorovszkij hatodik helyen végzett, míg a nagybereznai Volodimir Cifra hetedik lett. Érdekesség, hogy Hrihorovszkij 42 évével volt a torna legidősebb indulója, míg a 22 éves Cifra a legfiatalabb versenyző volt.

Erőemelőink számár a mostani hétvége sem fog pihenéssel telni. Volodimir Cifra a Közép-Európa kupasorozat negyedik lengyelországi etapjára utazik, míg a munkácsi Ivan Derkacs és Fedir Viner Csernyigovba megy, ahol a Kozák Játékok elnevezésű versenyen vesznek majd részt.


[poll id=”13″]