Az Ungvári FC visszavette a vezetést


Az ungváriak Bandurovics duplájával és Toma szemfüles góljával hazai pályán 3–0-ra verték a Munkácsi Sportiskola csapatát és visszavették a vezetést a megyei labdarúgó-bajnokság élvonalában. Ehhez hozzájárult az is, hogy a Nagybégányi FC óriási meglepetésre csak ikszelni tudott a tabella utolsó előtti helyén álló Ilosvai Buzsora otthonában.

Az Avangard-stadion edzőpályáján megtartott örökrangadót, az ungváriak kezdték jobban, hisz már a 4. percben vezetéshez jutottak, amikor egy távoli lövéssel, Bandurovics mattolta a vendégek kapusát. A folytatásban továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, a 37. percben könnyű gólt ért Toma labdaszerzése. Az ellenfél egyetlen helyzetét sem tudta gólra váltani, míg a 69. percben Bandurovics ismét villant beállítva ezzel a 3–0-ás végeredményt. Így az Ung-partiak két vereség után végre győzelmet ünnepelhettek. Vissza is vették a vezetést a pontvadászatban, miután egy nappal később a nagybégányiak bár vezettek ilosvaiak otthonában, de végül be kellett érniük az egy ponttal. A vendégek Zsrenko révén még az első félidőben vezetést szereztek, ám a második játékrészben a Buzsora egyenlíteni tudott.

Ami a többi meccset illeti, a Beregszászi FC a Bartátság Stadionban győzte le a Huszi Obolonyt, Beregdéda Técsőn hozta a számára kötelező három pontot. Nagyszőlősi FC Dolhán ért el sima győzelmet, a címvédő otthonában nyert Fanta Miklós vezetőedző megfiatalított gárdája a Szerednyei FC.

A megyei élvonal 10. fordulójának eredményei (zárójelben az ifi csapatok):
Ungvári FC–Munkácsi Sportiskola 3–0 (0–3)
Beregszászi FC–Huszti Obolony 2–0 (1–3)
Dolhai Borzsava–Nagyszőlősi FC 0–3 (0–1)
FK Polena–Szerednyei FC 1–2 (0–0)
Ilosvai Buzsora–Nagybégányi FC 1–1 (3–0)
Técsői FC–Beregdédai FC 0–1 (3–0)
Az állás: 1. Ungvári FC 21 pont, 2. Munkácsi Sportiskola 20, 3. Nagybégányi FC 20, 4. Beregdédai FC 18, 5. Nagyszőlősi FC 17, 6. Szerednyei FC 16, 7. Huszti Obolony 15, 8. FK Polena 14, 9. Beregszászi FC 10, 10. Dolhai Borzsava 7, 11. Ilosvai Buzsora 6, 12. Técsői FC 4. Az ifik: 1. Munkácsi Sportiskola 24, 2. Szerednyei FC 20, 3. Ilosvai Buzsora 20.


[poll id=”15″]