Honosítási botrány – Kilenc hivatalnokot vádolnak közokirat-hamisítással Dombrádon


A dombrádi polgármesteri hivatal dolgozói öt külföldi állampolgár esetében valótlanul igazolták a magyar nyelvtudást, de az nem volt megállapítható, hogy ezért pénzt fogadtak el.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, egyszerűsített honosítási eljárásokkal kapcsolatos, Dombrádon történt visszaélések miatt áprilisban a rendőrség több emberrel szemben vádemelési javaslattal élt – számolt be a Szon.hu.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a múlt héten nyújtotta be a vádiratot a bírósághoz. Dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész portálunknak elmondta: a helyi polgármesteri hivatal dolgozói öt külföldi állampolgár esetében valótlanul igazolták a magyar nyelvtudást, de az nem volt megállapítható, hogy ezért pénzt fogadtak el.

Egyéb esetekben a honosítási kérelmek átvételéről, illetve az állampolgársági eskü letételéről készült jegyzőkönyvek elkészítésekor történtek szabálytalanságok. Kilenc dolgozót vádolnak hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással és más bűncselekmények elkövetésével, a Kisvárdai Járási Ügyészség azt kérte, pénzbüntetést szabjanak ki rájuk.


[poll id=”15″]