Kárpátalja piacain egyre több a veszélyes élelmiszer


Hányinger, hasfájások, vérnyomáscsökkenés, görcsök – ezek mind az ételmérgezés jelei. Főleg nyáron jegyzik fel a legtöbb ilyen betegséget, mivel a hőségben sokkal gyorsabban romlanak az ételek, amit gyakran helytelenül tárolnak vagy árulnak. A termékek néhány óra elteltével már veszélyessé vagy akár halálossá is válhatnak. A 21 csatorna riportere készített egy listát arról, hogy milyen termékek jelentik a legnagyobb veszélyt.

A tejtermékek a legveszélyesebbek. A piaci árusok órákon át állhatnak a napsütésben, hogy eladják a terméküket. De ugyanúgy veszélyes minden más termék, mint a sajt vagy a házi tejföl is.

A zöldségeknél a túlzott nitráttartalom a legveszélyesebb, ezért a piacon vásárolt zöldségeket mindig át kell mosni, sőt akár egy két órára áztatni is lehet. A tojások, a húsfélék és a hal ezekre szintén oda kell figyelni. Az orvosok azt ajánlják, hogy csakis friss halat vegyünk, mert a boltokban a felvágott halat többszörösen lefagyasztják, így különféle betegségeket okozhat.

A hőség nemcsak az élelmiszereket teheti tönkre, de az emberek immunrendszerét is gyengítheti, ezért különösen óvatosnak kell lenni. Mindig tartsuk szem előtt, hogy csakis a megbízható kipróbált helyeken kell vásárolni, oda kell figyelni a higiéniára, mindig mossunk kezet, mossuk meg a zöldségeket, jól süssük át a húst – figyelmeztet a Goloskarpat.


[poll id=”15″]