A kárpátaljai katonák disznót tartanak a fronton


Gyuri és Zsuzsa, így hívják azt a két malacot, akiket kárpátaljai katonák nevelnek a terrorellenes műveletek zónájában (ATO).

A disznókat ábrázoló felvételt Ivan Beleckij, a 128-as munkácsi gépesített hegyivadász dandár egyik katonája posztolta saját facebook-oldalán. Az ungvári katona hozzáfűzi, hogy a két sertést helyiektől kapták: ételmaradékon nevelt „tartós” élelmiszer gyanánt. Ám valószínű, hogy nem tudnak majd kezet emelni rájuk, fűzte hozzá.

A félelmet nem ismerő ATO-sok, a legfiatalabb harcosaink, akik a legbiztonságosabb bunkerben élnek” – így ír róluk Ivan Beleckij.

„Inkább a kövérebbnek Porosenko a soványabbnak pedig a Jacenyuk nevet kellet volna adni” – írta a képhez az egyik kommentelő.
Egy másik hozzászóló Putyinnak nevezte volna el a disznókat. Ezt a névválasztást azzal magyarázta, hogy így nem jelentene gondot a levágásuk.

Korábban beszámoltunk arról, hogy ehetetlen, gyakran romlott, penészes ételt kapnak az ukrán katonák. Egy hete tiltakozásul önkéntesek hivatalos kárpátaljai munkalátogatása során Sztepan Poltorak védelmi minisztert is meglepték egy ilyen ételcsomaggal.


[poll id=”15″]