Diplomaosztó a magyar karon


Negyvenhét végzős hallgató vette át oklevelét az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Karának mai tanévzáró és diplomaosztó ünnepségén.

A rektori hivatal nagytermében megtartott esemény a megszabott keretek szerint ünnepi köszöntőkkel indult. Igor Koroly, rektor-helyettes, Spenik Sándor a magyar kar dékánja és Lizanec Péter tiszteletbeli dékán egyaránt kedves szavakkal kívánt további sikereket, s gratulált az eddigi teljesítményekhez. Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár köszöntőjében reményét fejezte ki aziránt, hogy a friss diplomások mind többen tudnak majd eleget tenni Kárpátalja magyarságáért, a felnövekvő nemzedékek neveléséért, magyarként és emberként való boldogulásukért.

A szónoklatokat követően a végzős hallgatók mondtak búcsúbeszédet, és köszönték meg szüleiknek, oktatóiknak és a kar munkatársainak az elmúlt évek alatt kapott sok támogatást. Az ünnepség keretében Horváth Attila, a kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének (KMDFKSZ) elnöke és az elnökség tagjai kisebb ajándékkal kedveskedtek azoknak a hallgatóknak, akik tevékenységükkel nagyban hozzájárultak a szervezet munkájához.

A rendezvény záróakkordjaként a végzősök az elsősöktől megkapták az útravaló tarisznyát, majd Igor Koroly, Spenik Sándor és Potápi Árpád János negyvenhét magyar nappali és levelező tagozatos hallgatónak nyújtotta át a megérdemelt diplomát. Végezetül levegőbe repültek a talár sapkák.

une_magyarkar_2015_1


[poll id=”15″]