Fegyvertelen civilt lőtt agyon egy részeg ukrán katona


Donyeck megyében őrizetbe vettek egy ukrán katonát, aki megölt egy helyi lakost – hozta nyilvánosságra kedden a megyei ügyészség sajtóosztálya.

A közlemény szerint a tragikus eset vasárnap történt Donyeck megye ukrán ellenőrzésű oldalán, Krasznij Liman város közelében. Az áldozat, egy 31 éves druzsivkai férfi a folyóparton pihent Bruszivka falunál. Nem messze tőle egy csoport katona töltötte szintén a szabadidejét. Egyikőjük, egy 41 éves férfi ittas állapotban lövöldözni kezdett a levegőbe. A druzskivkai férfi megjegyzést tett, ami után szóváltás alakult ki a két férfi között. A katona, állítólag azért, hogy megfélemlítse a vele vitázót, felé lőtt. Egy lövedék azonban eltalálta a fején a fegyvertelen férfit, aki a helyszínen meghalt.

A katonát őrizetbe vették a hatóságok, szándékos emberölés miatt indítottak ellene büntetőeljárást. Június közepén két huszonéves ukrán sorkatona ellen indítottak Donyeck megyében eljárást szándékos emberölésért, mert agyonlőttek két helybéli nőt – egy 77 éves anyát és 45 éves lányát -, akikről azt feltételezték, hogy együttműködnek a felkelőkkel.

MTI


[poll id=”15″]