Ismét lövik egymást Luganszk megyében


Két órán át tartó heves tűzpárbaj alakult ki az ukrán fegyveres erők és a felkelők között hétfő este Luganszk megyében, amiben két katona sebesült meg – közölte kedden a megye kormányzójának sajtószolgálata. Andrij Liszenko, a kijevi elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy összesen három katona sérült meg az elmúlt egy nap alatt a harcok övezetében, haláleset nem történt.

Hennagyij Moszkal Luganszk megyei kormányzó közleménye szerint a heves tűzpárbaj a megyeszékhelytől északnyugatra lévő frontvonalnál, Krimszke településnél tört ki hétfő este, a szemben álló felek nemcsak kézi lőfegyvereket, de akna- és gránátvetőket is bevetettek. A felkelők a frontvonal általuk ellenőrzött oldalán lévő Szokilniki településről lőtték Krimszkét, ahol a tüzérségi lövedékek egy része lakóövezetbe csapódott. Az ott lakók kénytelenek voltak a városon kívüli óvóhelyekre menekülni – írta a kormányzó hozzátéve, hogy a civilek közül senki sem sérült meg.

 

A DAN donyecki hírügynökség kedden azt jelentette, hogy két civil meghalt egy 14 éves kislány pedig megsebesült az ukrán fegyveres erők tüzérségi támadása következtében Mariupoltól északkeletre, Telmanove térségében.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelői küldöttségének az ukrán médiában kedden ismertetett jelentése szerint a felkelők beismerték, hogy zavarják a drónok, azaz pilóta nélküli repülőgépek jelzéseit. A beszámoló alapján Alexander Hug, az EBESZ-misszió helyettes vezetője múlt szombaton találkozott a DNR védelmi miniszterével aki elismerte neki, hogy rendelkeznek olyan modern eszközökkel, amelyekkel elhallgattathatják a drónok jelzéseit. Azt is bevallotta, hogy “nem mindig” tudják megkülönböztetni egymástól az ukrán fegyveres erők és az EBESZ-misszió drónjait.

MTI


[poll id=”15″]