Jacenyuk Washington utasításait követné?

jacenyuk_obama

Az interneten kering egy levél, ami arról árulkodik, hogy Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök az Egyesült Államok egyik befolyásos politikusával egyeztet kormányának összetételét illetően.

Az egyik Belgiumban bejegyzett nem kormányzati csoport, a Modern Ukrajna Európai Központja, a Facebook-on tette közé azt az irományt, amit elviekben az Illinois állambeli Richard Durbin demokrata párti szenátor fogalmazott meg az ukrán kormány vezetőjének címezve. Ebben kifejti véleményét a kijevi kabinet néhány tagjáról. Konkrétan Arszen Avakovot és Volodimir Demcsisint említi. A szövegből arra lehet következtetni, hogy a közeljövőben a belügyminiszter és az energetikai miniszternek is mennie kell majd posztjáról, írja a Korrespondent.

Ugyanakkor a június 25-i keltezésű levél sürgeti, hogy a jelenlegi agrárminiszter, Olekszij Pavlenko és az Energiatom vezérigazgatója, Jurij Nedaskovszkij maradjanak a helyükön.

Richard Durbin a Demokrata Párt szenátusi alelnöke. Nagy támogatója annak, hogy Ukrajna amerikai segítséggel fejlessze haditechnikáját. Május végén Kijevben járt, ahol személyes tárgyalásokat folytatott Petro Porosenko elnökkel is.


[poll id=”15″]