Az oroszok segítenének Görögországnak


Amennyiben Görögországnak orosz pénzügyi segítségre lenne szüksége, akkor ezt Athénnak saját magának kellene kérnie – idézi Dmitrij Peszkovot, az orosz elnök sajtótitkárát a Lenta.

Peszkov megjegyezte, hogy Görögország eddig nem kért pénzügyi segítséget Moszkvától, és erről nem volt szó a kétoldalú megbeszéléseken sem. „Azt kívánjuk a görög partnereinknek, hogy minél hamarabb kompromisszumra jussanak a hitelezőkkel, és elérjék azt a megállapodást, amely a legjobban segíti az ország szociális és gazdasági stabilitását” – mondta Peszkov.

Görögországban népszavazás volt július ötödikén a hitelezők követeléseinek elfogadásával kapcsolatban. Az adatok szerint a szavazók 61,31 százaléka szavazott ellene, 38,69 százaléka pedig mellett szavazott. A szavazatok 5,8 százaléka érvénytelen volt. A szavazásra jogosultak 62,5 százaléka jelent meg. A követelések szerint az athéni kormánynak erősen csökkentenie kellett volna a szociális kiadásait beleértve a nyugdíjakat is. Görögország 240 milliárd dollárral tartozik az Európai Központi Banknak, az Európai Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak.


[poll id=”15″]