Változások a felvételik rendjében


Ülésezett az Ungvári Nemzeti Egyetem tudományos tanácsa. Petro Horvat, az UNE felvételi bizottságának titkára a 2015. évi felvételik rendjében történt változásokról számolt be a jelenlévőknek.

Az egészségügy szak baccalaureusi és szpecialiszt fokozataira felvételizőknek július 10-től július 31-ig van idejük beadni okmányaikat.
Az egyetemre felvételt nyert személyek névsorát augusztus 4-én délig nyilvánosságra hozzák.

Azoknak a tanulóknak, akik bejutottak az egyetemre, augusztus 8-ig van idejük arra, hogy megerősítsék szándékukat, miszerint az Ungvári Nemzeti Egyetemen szeretnék folytatni további tanulmányaikat. Akik így döntenek, azoknak be kell adniuk az eredeti okmányaikat.
Azon diákok helyére, akik bejutottak, viszont nem ezen az egyetemen kívánnak továbbtanulni, augusztus 12-ig másokat vesznek fel.

Petro Horvat elmondta, hogy ebben az évben már nem szükséges a tanulók egészségügyi igazolása a felvételihez, kivéve, ha orvosi szakra felvételiznek. Az egyetem felvételi bizottságának titkára azt is hozzátette, hogy a 2015-ben leszerelt katonáknak nem szükséges a külső független teszt a felsőoktatási intézménybe való felvételhez.

Kárpátalja hetilap

[poll id=”15″]