Egy beregszászi határőr autót lopott


A beregszászi rendőrök néhány óra leforgása alatt elfogtak két autótolvajt – írja a GolosKarpat. Később kiderült, az egyik tolvaj egy határőr volt, a társa pedig még kiskorú.

Tegnap hajnali négy óra körül egy 38 éves férfi arról értesítette a rendőrséget, hogy ismeretlen személyek ellopták a VAZ 2106 típusú autóját.
A nyomozók a helyszínre érkezésük után megállapították, hogy az autó tulajdonosa a Muzsalyi úton található lakása előtt parkolta le autóját előző este. A hajnali órákban aztán az autója riasztó ébresztette fel, az ablakon keresztül látta is, amint feltörik a kocsiját. Azonban mire kirohant az utcára, már el is hajtottak az autójával.

Az esti órákban végül az ügyeletes rendőrök a nyomozókkal együtt megtalálták a keresett járművet Bene mellett. A két tolvaj, egy 21 éves és egy 17 éves férfi, Alsóremetéről és Beregújfaluból valók. Az autóban egy harmadik társuk, egy kovászói férfi is ott volt. A rendőrségre szállított férfiak beismerték a bűncselekményt.

„A nyomozás során kiderült, hogy a két fiatal a kórházi kezelésük alatt ismerkedett meg. Az újdonsült barátok megbeszélték, hogy elszöknek a kórházból. Egész éjjel Beregszász utcáin bóklásztak, amíg észre nem vettek a szóban forgó Zsigulit az egyik tömbház előtt. Az idősebbik azt ajánlotta a másiknak, hogy kocsikázzanak egyet, amibe a fiatalabb bele is egyezett” – nyilatkozták a beregszászi rendőrségen. A kocsikázni vágyó tolvajokat kár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.


[poll id=”15″]