Odesszában járt Kárpátalja kormányzója


Július 8-án, azaz tegnap, még egy korábbi értesülés szerint Kárpátaljára várták Petro Porosenko elnököt. Később azonban változott a helyzet, s az államfő aznap Odesszába utazott, ahová bekérette az összes kormányzót.

Az elnök részvételével tartott munkaértekezleten ott volt Vaszil Hubal kárpátaljai megyevezető is. Amint a sajtószolgálata jelenti, három fő téma szerepelt terítéken: a korrupció elleni harc, az ország biztonságának garantálása, és a külföldi beruházások növelése.

A kárpátaljai kormányzó az értekezleten hangsúlyozta, szerencsés lenne, ha vidékünkön, amely négy uniós országgal határos, újabb határátkelők nyílhatnának. Különösen fontos volna, ha Lengyelországgal is lenne közös átkelő. Óriási gondnak nevezte az utak rossz állapotát, és a mindent beborító szemetet. Azt mondta, ezzel a problémával önerőből nem tud megbirkózni a megye, ebben Kijevtől remél segítséget.

A turizmust nevezte meg olyan ágazatként, amiből a legtöbbet profitálhat ez a vidék. Szorgalmazta, ha az adóhatóság és a vámhivatal a költségvetésben megjelölt összegeknél több bevételhez képes jutni, a felesleget hagyják az adott helyen, így abból a pénzből javítani lehetne az utak állapotán. Azt is mondta, hogy kedvezőbb feltételeket kell teremteni a külföldi beruházók számára, s célszerű volna ipari parkokat létrehozni Kárpátalján.


[poll id=”15″]