Tagadják a munkácsi katonák a csempészési vádakat


Szerhij Saptala ezredes, a 128-as dandár parancsnoka a Mukachevo.net hírportálnak nyilatkozva cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a munkácsi különítmény katonái kétes ügyletbe keveredtek volna.

Ugyanis korábban Volodimir Martin, a Dzerkalo Tizsnya országos hetilap újságírója írta meg tényfeltáró cikkében, hogy a kárpátaljai egységnek köze van a donbásszon zajló sötét üzelmekhez.

„A tavasz végi rotáció során Sztanyica Luganszkajába vezényelték a kárpátaljai 128-as hegyidandárt. Felhívták a katonák figyelmét arra, hogy kerüljenek minden kétes ügyletbe. De a harcosok néhány hét után nem tudtak ellenállni a kísértésnek, részesedést akartak a szakadárokkal folytatott csempészetből.” – idézi a cikk Volodimir Martint.

„A nyomozás megállapította, hogy a dandárnak semmi köze nem volt a korrupciós sémákhoz. A vizsgálat során kiderítették, hogy a rendőrség emberei és más katonai egységek folytatták a feketézést és a csempészést. A vádakkal ellentétben nem követtünk el semmi törvénytelent. Sőt egységünket épp az ott zajló korrupciós ügyletek felszámolása miatt vezényelték Sztanyica Luganszkajában.” – mondta Szerhij Saptala a 128-ok parancsnoka.


[poll id=”15″]