Kárpátalja tízmilliókkal támogatja a háborút


A kárpátaljai adófizetők már több mint 60 millió hrivnyával járultak hozzá az ország keleti részén zajló háború finanszírozásához, derült ki a megyei fiskális szolgálat jelentéséből.

Az adóhatóság közölte, eddig 61 millió 670 ezer hrivnya hadiadó folyt be Kárpátalján. Csak júniusban 13 millióval támogattuk a donbászi vérontást, sokan önakaratukon kívül…! A katonák ennek ellenére is éheznek, penészes ételt kapnak, a felszerelésük nagy részét (ruhákat, golyóálló mellényeket) civil adományokból fedezik, és van olyan katonai egység, amely disznókat kénytelen tartani, hogy legyen mit enniük.

A zak-kor.net cikke emlékeztet rá, hogy a 1,5 százalékos hadiadót tavaly augusztusban vezették be, amit a keresetekből, és a jövedelmet hozó pénzügyi tranzakciókból vonják le. Az ebből befolyó összeget a háború finanszírozására fordítják. Így aztán az is támogatja a konfliktus fenntartását, aki egyébként háborúellenes.

Nemrég annyi változott csak, hogy eltörölték a valutaváltáskor is felszámolt hadiadós illetéket. Hamarosan pedig felmentik annak fizetése alól mindazokat, akiknek közvetlen vagy közvetett módon bármi köze is van a terror-elhárítási hadművelethez (ATO). Valamennyi belügyi és rendvédelmi szerv dolgozója kikerül az adókötelesek sorából.


[poll id=”15″]