Jaros mindenkit letartóztatna


A Jobb Szektor oldalán megjelent egy hivatalos közlemény, amelyben a politikai és hatósági vezetőket hibáztatják a munkácsi eseményekért.

Jaros a közlemény szerint letartóztatná Lanyó képviselőt (akit a Jobb Szektor fegyveres megtámadtak), Viktor Medvedcsukot, akik szerint bűnözők hajtották végre a munkácsi eseményeket), a Kárpátalja hatósági szerveinek vezetőit, illetve Avakov belügyminisztert (aki a rendőrüket irányítja). A Jobb Szektor hivatalos közleményeiből és a vezetőinek nyilatkozatából kiderül, hogy akármi is történt Munkácson, az biztos, hogy nem ők voltak a hibásak, csakis a rendőrök. Az információs propaganda gépezetük beindult, és sajnos Ukrajna szerte sokan támogatják őket.

Musztafa Najem írt a következőket facebook oldalán. “Jaros Kárpátaljára érkezett 8 képviselővel a Jobb Szektorból. A harcosok lerohanását folyamatosan halasztották egész este. Utoljára ma reggel kilencre tervezték. Jelenleg megint elhalasztották az akciót. A Jobb Szektor bujkáló tagjai Lóka településtől a gerincen Perecseny és Nagyberezna felé indultak” – írta Najem.


[poll id=”16″]