Bereg-vidék nem közösködne


A Beregszászi járás önállósága mellett érveltek a Beregszászi Városi Tanács pénteki ülésszakán, s ez ügyben levelet intéztek az ország és a megye vezetéséhez.

A Vérke-parti város képviselőtestületének nevében Horkay Sámuel felolvasta annak a felhívásnak a tervezetét, amellyel az államfőhöz, a Miniszteri Kabinethez, a Legfelsőbb Tanácshoz, a megyei önkormányzathoz, illetve a kárpátaljai parlamenti képviselőkhöz fordulnak az adminisztratív-területi reform kapcsán, tudható meg Babják Zoltán polgármesternek a közösségi oldalán megosztott posztjából.

A dokumentumban arról van szó, hogy a közösségek egyesüléséről szóló törvény figyelembe veszi az etnikai, történelmi, természeti, gazdasági és kulturális sajátosságokat. Ebből kiindulva, illetve annak fényében, hogy Ukrajna meghirdette az eurointegrációra vett irányvonalat, a városatyák kérik, hogy a Beregszászi járás maradjon különálló, azaz ne csatolják más járásokhoz. E kérdést felvették a napirendre, s a képviselők többsége támogatta a felhívást.

Arról, hogy a tervezett reform milyen változásokat hozhat Kárpátalja, s azon belül is az itt élő magyar közösség életében, a KárpátHír már több írásában is foglalkozott.


[poll id=”16″]