Főügyészségi kihallgatások a munkácsi ügy miatt


A főügyészség elkezdte Mihajlo Lanyo képviselő kihallgatását, a következő Viktor Baloga lesz, közölte a belügyminiszter. Arszen Avakov mindezt a saját Twitter-oldalán jelentette be, írja a korrespondent.net.

A belügyminiszter tudatta, elkezdték Mihajlo Lanyo képviselő kihallgatását. Tisztázni szeretnék a pontos szerepét a véres munkácsi történésekben. A Jobb Szektor fegyveresei ugyanis az ő érdekeltségébe tartozó munkácsi sportkomplexum területén kezdték a lövöldözést. A szektorosok azt állítják, azért látogatták őt meg, hogy rábírják arra, fejezze be a csempészést. Mások szerint viszont az illegális biznisz újrafelosztását sürgették. Lanyo viszont azt állítja, hogy azt kérték tőle, segítsen szanatóriumi gyógykezelésre küldeni az ATO-ból hazatérő kárpátaljai katonákat. Nem tudja, mi vezethetett a kinti lövöldözéshez. Az ellene felhozott vádat tagadja.

Érdekes még a történetben Viktor Baloga parlamenti képviselő szerepe is, akit szintén kihallgatnak a főügyészség nyomozói. Internetes találgatások szerint ő küldte rá a Jobb Szektort képviselőtársára, mert az akadályozza és rontja az ő üzleti érdekeltségeit.


[poll id=”16″]