Megszületett a görög megállapodás


Hétfő reggel megszületett a megállapodás az előző délután megkezdődött brüsszeli euróövezeti csúcstalálkozón a görög adósságválság megoldására – közölte hétfőn kora délelőtt Twitter-bejegyzésében Charles Michel belga kormányfő.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke megerősítette: nincs “grexit”, Görögország nem távozik az euróövezetből.Az információt néhány perccel később Joseph Muscat máltai kormányfő is megerősítette, szintén Twitter-bejegyzésben. Nem sokkal ezután hivatalosan bejelentették, hogy az uniós vezetők perceken belül sajtótájékoztatót tartanak.

Donald Tusk, az euóövezeti – egyben az uniós – állam-, illetve kormányfők testületének elnöke azt tweetelte, hogy a maratoni tárgyalások után egybehangzó megállapodást kötöttek, minden készen áll arra, hogy komoly reformokért cserébe pénzügyi támogatást kapjon a válságban lévő Görögország. Tusk szerint az eurózóna pénzügyminisztereinek sürgősen meg kell állapodniuk a júliusban és augusztusban lejáró görög hitelek finanszírozásáról.

MTI


[poll id=”16″]