Menesztették a kárpátaljai vámosok vezetőit


Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök javaslatára menesztették a Kárpátaljai Vámhivatal vezetését. A következő lépés az lehet, hogy mindenki mást is lapátra tesznek, bezárólag az egyszerű beosztottakig.

Az erre vonatkozó utasítást már ki is adta az állami fiskális szolgálat vezetője. A szélnek eresztett vámosok pótlását más régiókból érkezettekkel oldanák meg.

A kormányfő egyúttal utasította Arszen Avakov belügyminisztert, indítsanak nyomozást a kárpátaljai határátkelőkön folyó csempészési és korrupciós ügyekben. Az érintetteket vonják felelősségre.

Jacenyuk lépései szoros összefüggésben vannak a szombaton Munkácson történt balhéval, s azt erősítik meg, hogy valóban az alvilági üzleti érdekek ütközése állhatott a háttérben. A rendőrség már második napja képtelen a Munkács melletti erdős területeken rejtőzködő radikális fegyveresek nyomára bukkanni. A Jobb Szektor válaszul ultimátumot intézett az ország elöljáróihoz.

Hétfő délutánra pedig a szintén szélsőségesen nacionalista Karpatszka Szics formációval kiegészülve tüntetést szerveznek a megyeháza és a megyei rendőrkapitányság épületei elé.


[poll id=”16″]