Tovább tart az alkudozás


Tovább tart az alkudozás a Jobb Szektor harcosai és az őket körbezáró belügyi alakulatok között, számolt be a helyzetről Anton Herascsenko, a belügyminisztérium tanácsadója.

Elmondta, hogy még szombaton, rögtön a véres események lejátszódása után megkezdődtek a tárgyalások a szemben álló felek között. A minisztérium tanácsadója kiemelte Dmitro Jarosnak, a Jobb szektor vezetőjének a szerepét az egész folyamatban. Hozzátette, az a baj, hogy Jaros még nem tudja, mitévő legyen, írja a Korrespondent.

Herascsenko szerint csak egyetlen jó megoldás van, ha az elbújt fegyveresek megadják magukat, és egy alapos kivizsgálás történik az eseményekről. A legrosszabb esetnek azt nevezte meg, ha a belügyis alakulatok támadást indítanak a Jobb Szektor ellen.

A radikális félkatonai szervezet úgy próbál nyomást gyakorolni a hivatalos ukrán vezetésre, hogy sok helyen tüntetésbe kezdtek a támogatóik, Kijevben pedig az elnöki hivatal előtt demonstrálnak, és saját követeléseik vannak. Lemondatnák például Arszen Avakov belügyminisztert és elszámoltatnák Mihajlo Lanyo képviselőt, akinek ugye szombat délben megtámadták a birtokát. A konfliktusnak eddig három halálos áldozata és tizenhárom sérültje van.


[poll id=”16″]