Ungvárt is elérte a tüntetéshullám


Már a kárpátaljai megyeszékhelyen is tüntetnek a Jobb Szektor (PSZ) szimpatizánsai – számol be a Zaholovok.com.ua.

A Munkácsi lövöldözés és annak következményei miatt országszerte megmozdulásokat szervezett a radikális ukrán párt. A kora délutáni órákban Ungváron a megyei állami közigazgatási hivatal előtti téren körülbelül harminc demonstráló gyülekezett. A Jobb Szektor kárpátaljai vezetői nem jelentek meg a megmozduláson, nem tudni, hogy később csatlakoznak-e a demonstrálókhoz – fogalmazott a hírportál.

A tüntetők követelései között szerepel Mihajlo Lanyo és Viktor Medvecsuk azonnali letartóztatása. Továbbá Arszen Avakov ukrán belügyminiszter és a belügyi szervek kárpátaljai vezetőinek a lemondását követelik, tudta meg a mukachevo.net. A tüntetők azt mondták, addig maradnak, amíg a követeléseiket nem teljesítik. A hírportál értesülései szerint a demonstrálók később átvonulnak a közelben található megyei belügyi főosztály épülete elé.

Vitalij Glagola, a Novij Kanal országos tévécsatorna riportere tüntetésen készült képet posztolt a Facebook-oldalára, bejegyzésében azt írta, hogy több az újságíró, mint a demonstráló.

Ellentüntetők is megjelentek a téren, akik: „A Jobb Szektor banditáinak semmi keresnivalójuk nincs Kárpátalján!” és „Lefegyverezni a Jobb Szektor!” feliratú transzparenseket tartottak a magasba.


[poll id=”16″]