Hajtóvadászat kezdődött

An interior ministry serviceman stands next to burnt cars following a shoot-out in Mukacheve, Ukraine, July 11, 2015. Ukraine's President Petro Poroshenko has instructed law enforcement agencies to disarm and detain those who staged the shoot-out in the town of Mukacheve, Zakarpattia region, which left several people wounded and some reportedly killed, local media reported. REUTERS/Stringer

A Korrespondent úgy értesült, miután hétfő este elfogták a Jobb szektor rejtőzködő két tagját, kedd délelőtt valóságos hajtóvadászat indult a többi bandita ellen a Munkács melletti Borhalmát (Boboviscse) szegélyező erdőben.

A Nemzeti Gárda és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) különlegesen kiképzett alakulatainak tagjai gépfegyverekkel, gránátvetőkkel, páncélozott harci járművel és helikopterrel indultak a többiek keresésére. Úgy tudni, technikai berendezéseikkel észlelték, hogy a jobb szektorosok egyike a közelben bekapcsolta a mobiltelefonját.

Közben a hétfőn késő este elfogott két fegyverest már repülővel Kijevbe szállították, ahol megkezdődik a kihallgatásuk. A Jobb Szektornál azt állítják, önakaratukból adták meg magukat.


[poll id=”16″]