Munkácsi lövöldözés: elfogtak egy felderítőt?


A rendvédelmi szervek elfogtak egy motorost, aki a feltételezések szerint összefüggésbe hozható a szombati munkácsi lövöldözéssel, írja a pmg.ua hírportál.

A terepszínű ruhát viselő férfi egy rendszám nélküli narancssárga motorkerékpárral közlekedett Lemberg irányába a Csap-Kijev főútvonal munkácsi szakaszán, nem messze a szombati lövöldözés helyszínűtől. A rendőrök közúti rutinellenőrzés során megállították a motorost, aki nem tudta igazolni magát. Állítása szerint elvesztette az okmányait, épp az új dokumentumok miatt lakóhelyére, Szolyvára tartott. Nem volt nála mobiltelefon sem, azt mondta magáról, hogy erdész ezért visel terepszínű öltözéket. A rendőrök nem hittek neki, ráadásul a motor benzintankján találtak egy a Jobb szektor lógóját ábrázoló levonót, amit korábban megpróbáltak befesteni. A gyanúsítottat jelenleg is kihallgatják.
Az unn.com.ua hírportál saját forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a motoros, a közeli erdőkben bujkáló jobb szektorosok egyike, aki épp felderítést végzett. A Holosz Karpat azt írja Munkács közeli erdőkből ismét fegyverropogás hallatszik.

Korábban beszámoltunk már arról, hogy hétfőn a késő esti órákban az Ukrán Biztonsági Szolgálat különleges akció keretében elfogta a Jobb Szektor (PSZ) két fegyveresét. Ma délelőtt valóságos hajtóvadászat indult a többi bandita ellen a Munkács melletti Borhalmát (Boboviscse) szegélyező erdőben.


[poll id=”16″]