Munkácsi lövöldözés: Elfogtak két jobb szektorost


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) emberei elfogták a Jobb Szektor (PSZ) Kárpátalján bujkáló két harcosát, akik a gyanú szerint részt vettek a szombati munkácsi véres tűzharcban, jelenti az Ukrainszka Pravda Olena Hitljanszkára, a titkosszolgálat sajtótitkárára hivatkozva.

„Hétfőn a késő esti órákban az Ukrán Biztonsági Szolgálat különleges akció keretében elfogta a Jobb Szektor (PSZ) két fegyveresét, akik összefüggésbe hozhatóak a hétvégi munkácsi lövöldözéssel” – mondta Olena Hitljanszka.

A sajtótitkár részleteket nem árulta el, ugyanakkor kihangsúlyozta a most elfogott két személy nem azonos azokkal, akik korábban súlyos sérüléseik miatt adták meg magukat. Hozzátette a két férfinél fegyver volt. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a főügyészség közösen megkezdte a nyomozást.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Munkácson tűzharc alakult ki Mihajlo Lanyo parlamenti képviselő és a Jobb Szektor emberei között. Menekülés közben a szélsőséges szervezet fegyveresei az őket feltartóztató helyi rendőrökre is rálőttek.


[poll id=”16″]