Munkácsi lövöldözés: kiterjesztették a keresést


A rendvédelmi szervek és a nemzeti gárda katonái nagyobb területen folytatják tovább a Jobb Szektor (PSZ) fegyveresinek keresését – számolt be az UNN hírportál helyi tudósítója.

Szemtanuk elmondása szerint egyre nagyobb a rendőri és katonai jelenlét munkácsi járási Borhalom (Bobovicse) és Nagymogyorós (Kopinivci) község környékén. Az egyenruhások mellett egyre több páncélozott katonai jármű látható a körzetben. Feltételezhetően a környék erdőiben bujkálhatnak a hétvégi munkácsi lövöldözés elkövetőit. A környéket erdős-dombos vidék övezi, ami megnehezíti a kutatást. Egy nagymogyorósi lakos a KárpátHírnek azt nyilatkozta, hogy már hétfőről keddre virradóan lövéseket lehetett hallani a közeli erdőben.

A Borhalom és Nagymogyorós nagyjából négy kilométerre fekszik egymástól. A hatóságok még vasárnap azzal nyugtatták meg a közvéleményt, hogy a Munkácstól mindössze két-három kilométerre, északra fekvő Lóka (Lavki) község közelében körbezárták a fegyvereseket. Viszont egy nappal később, már a nyolc kilométerre lévő Borhalmon tűntek fel az egyenruhások, ahol a kiérkező rendőrök láttán egy 12 éves fiút is túszul ejtettek.

Szemtanuk elmondása szerint a jobb szektorosok a helyi boltban az élelmiszerek mellet, civil ruhát is vettek. Galina Szernyivka helyi lakos a pmg.ua hírportálnak az nyilatkozat, hogy két sportruhát vásároltak a jobb szektorosok.


[poll id=”16″]