Összeszólalkozás a közösségi aktivisták és a PSZ között Ungváron


A tüntetés ideje alatt, amit a Jobboldali Szektor (PSZ) szervezett a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) épülete előtt, vita alakult ki a PSZ-esek és a közösségi aktivisták között – jelentette a Kárpátalja hetilap.

A Jobboldali Szektor (PSZ) tüntetést szervezett tegnap, július 13-án a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) épülete előtt. A követeléseik megegyeztek a nemrég Kárpátaljára érkezett Dmitrij Jaros igényeivel: a megyei védelmi szervek vezetőségének feloszlatása, Mihajlo Lanyo és Viktor Medvedcsuk letartóztatása, valamint Arszen Avakov belügyminiszter lemondatása – írja a Nove Zakarpattya hírportál.
Halina Kundik, a Jobboldali Szektor megyei sajtóreferense elmondta az újságíróknak, hogy az ODA előtti tüntetés meghatározatlan idejű, s csak akkor hagyják el a helyüket, ha teljesítik a követeléseiket.

Az akció közben vita alakult ki a közösségi aktivisták, a káplánszolgálat képviselője és a Jobboldali Szektor (PSZ) emberei között. A PSZ egyik képviselője volt a legjobban felháborodva, mert őt és kollégáit, akik tegnap egy katonai autón érkeztek megyénkbe, nem akarták átengedni a fegyveres katonák az ellenőrző pontokon. A közösségi aktivisták megmagyarázták a PSZ-eseknek, hogy ez helyzet érthető, hiszen jelenleg Kárpátalján rengeteg ellenőrző pont van, s felhívták a Jobboldali Szektor embereinek figyelmét arra, hogy ne teremtsenek kedves képet a megyéről az orosz médiának és az orosz hadseregnek.

Nálunk nincs háború, s nem is szeretnénk, hogy az történjen a szülőföldünkön, mint keleten. Miért járkálnak a PSZ emberei fegyverrel Munkács békés utcáin? Maguk ugródeszkát akarnak csinálni Kárpátaljából az orosz csapatoknak. Gondolkozzanak, mit tesznek!ˮ – szólalt fel Jevhen Molnar, a „Kardinális változásokˮ civil szervezet képviselője.


[poll id=”16″]