Porosenko elleni bizalmatlansági indítvány készülődik az ukrán parlamentben


Ljasko beterjesztette a Radának javaslatát a Porosenko elleni bizalmatlansági indítvány törvénytervezetére vonatkozóan. Az ukrán „Radikális Párt” vezetője szerint e törvényre a Porosenko visszahívását lehetővé tévő törvények hiánya miatt van szükség.

Az ukrán „Radikális Párt” vezetője, Oleg Ljasko beterjesztette javaslatát a Porosenko elleni bizalmatlansági indítvány kapcsán. „A párt képviselői hajlandóak a parlament tagjaira vonatkozó mentelmi jog eltörlésére szavazni. Követeljük azonban ezen javaslatokkal egyidőben megvizsgálni az időleges nyomozó-bizottságok tevékenységét és az elnök elleni bizalmatlansági indítvány tervezetét is” -jelentette ki Ljasko a parlament egyeztető ülésén.

A radikális politikus szerint erre az indítványra azért van szükség, mert nincs meg a lehetőség Porosenko törvényes visszahívására. „Válaszoljanak azon kérdésemre, ki képes felelősségre vonni ma azt az embert aki Ukrajna elnöki székében ül? Senki! Csak egy újabb „Majdan” oldhatná meg ezt a problémát!” –fejezte be szónoklatát Oleg Ljasko.


[poll id=”16″]