Robbantások Lembergben!


Lembergben két robbanás volt ma délelőtt, mindkétszer a helyi rendőrség ellen irányult a támadás. Két egyenruhás kórházba került, egyikük állapota súlyos.

Az első detonációról a reggeli órákban érkezett jelentés a 102-es ügyeleti számra. Az egyik helyi rendőrőrs alkalmazottja kinyitni szerette volna a körzeti hivatal ajtaját, amikor bekövetkezett a robbanás. A 24 éves rendőr súlyos sérülésekkel került kórházba. Nem sokkal később Lemberg város Sevcsenkói negyedében, szintén egy körzeti rendőrparancsnokságnál lépett működésbe az oda rejtett robbanószerkezet. Itt egy 31 éves rendőrnő sebesült meg, őt is kórházba vitték.

Nyugat-Ukrajna legnagyobb városában vasárnap óta a Jobb Szektor helyi aktivistái tüntetnek a megyei rendőr-főkapitányság előtt, a radikálisok egy másik csoportja pedig a városból Kárpátalja felé vezető úton építettek törvénytelen módon egy blokkposztot, s önkényesen megállítják az arra haladó, általuk gyanúsnak vélt járműveket. A céljuk megakadályozni, hogy belügyi egységek jussanak el Munkácsra.


[poll id=”16″]