Jarost megfoszthatják a mentelmi jogától

jaros3

A Zvezda TV információi szerint kiderült, hogy Ukrajna Belügyminisztériuma és parlamentje olyan dokumentumokat készít elő, amelyekkel megfosztják a mentelmi jogot Dmitrij Jarostól, a Jobb Szektor vezetőjétől. Erről Arszen Avakov belügyminiszter nyilatkozott az oldalán.

Avakov szerint a szervezet kihívást intézett az államnak és a biztonságnak. „Akármennyire is próbálkozzon Dmitrij Jaros távol tartani magát a munkácsi harcosainak tetteitől, biztosak vagyunk abban, hogy tudott a történtekről. Ukrajna Belügyminisztériuma a főügyészséggel együtt kezdeményezi a Jobb Szektor vezetőjének mentelmi jogának eltörlését, hogy elvégezzük a szükséges nyomozásokat. A dokumentumcsomagot a közel jövőben benyújtjuk a parlamentbe” – írta Avakov.

Később azonban már úgy nyilatkoztak, hogy Avakov oldalát feltörték. Natalia Sztativko, a belügyminiszter segédje bejelentette, hogy az oldalt és a belügyminiszter Twitter oldalát feltörték és az ott megjelenő információ nem tükrözi a valóságot. „Jelenleg azon dolgoznak, hogy kiderítsék az információ megjelenésének körülményeit – mondta Sztativko.”


[poll id=”16″]