Hubal után mások is repülnek


Vaszil Hubal kárpátaljai kormányzó mai felmentése után az összes járási közigazgatási hivatal vezetője benyújtotta a lemondását.

A most már csak ex-megyevezető búcsú sajtótájékoztatóján értetlenségét fejezte ki menesztése miatt, indokolatlanak nevezve azt.

Anton Herascsenko, a belügyminisztérium tanácsadója közölte, a munkácsi események miatt nem csak Hubalnak kell mennie. Hamarosan a megyei rendvédelmi hatóságok élén is változások lesznek. Azt nem pontosította, mely erőszakszervezetekről van szó. Csupán annyit fűzött még hozzá, hogy megengedhetetlen a munkácsi események megismétlődése. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyesek gépfegyverekkel közlekedjenek a megyében, míg mások alvilági üzleteléssel foglalkozzanak.

Hennagyij Moszkaltól, Kárpátalja megye régi-új kormányzójától azt várja, hogy haladéktalanul rendet tegyen, s vonja felelősségre a bűnbandák vezetőit.

Moszkal beiktatására ma délután kerül sor, állítólag már ide utazott Petro Porosenko államfő és Arszen Avakov belügyminiszter is.

 

[poll id=”16″]