Kárpátalja kormányzója szerint ellenőrzés alatt tartják a helyzetet


Munkácson és Kárpátalján nyugalom van, a hatóságok a városban és a megye egész területén ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, az embereknek nincs mitől tartaniuk – jelentette ki Vaszil Hubal, Kárpátalja kormányzója szerda reggel.

Vaszil Hubal megyei kormányzó a 112.ua kijevi tévécsatornának nyilatkozva közölte: azóta, hogy hétfő este őrizetbe vették a Jobb Szektor (PSZ) két tagját, akik feltételezhetően részt vettek a hét végi munkácsi lövöldözésben, nem történt említésre méltó esemény Kárpátalján. Mint kifejtette, folyik az elmenekült fegyveresek üldözése, és a hatóságok mindent megtesznek a kézre kerítésük érdekében. Hozzátette, az utakon azért állítottak fel ellenőrző pontokat, mert így döntött az események miatt létrehozott műveleti törzs. A Munkács fölötti helikopteres járőrözés kapcsán azt mondta, hogy az csak napi két alkalommal történik.

A 112.ua riporterének kérdésére válaszolva, hogy történtek-e azóta változások a kárpátaljai vámhivatalok munkájában, Vaszil Hubal kormányzó kifejtette: egy-két nap alatt nem lehet mindent megváltoztatni, a csempészést megszüntetni. Hozzátette: támogatja a miniszterelnöki döntést, amely szerint a belső vizsgálat idejére felfüggesztik a Kárpátalja megyei vámparancsnokság vezetőit.

A kérdésre, hogy fognak-e “fejek hullani” a munkácsi események miatt a megye vezetésében, Hubal közölte: addig marad a posztján, ameddig az ukrán elnök megbízik benne. Hangsúlyozta, tisztségében mindig küzdött a csempészet ellen, és senki nem állíthatja róla, hogy van olyan visszaéléseket elkövető vámhivatalnok, határőr vagy rendőr, akit ő protezsálna.

mti

[poll id=”16″]