Munkácsi lövöldözés – A Fidesz-KDNP EP-küldöttsége aggodalmának ad hangot


Aggodalmát fejezi ki az elmúlt napokban Munkácson történt fegyveres összetűzések miatt és a rend mielőbbi visszaállítását kéri az ukrán hatóságoktól a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja – tudatta szerdán Bocskor Andrea, a delegáció kárpátaljai származású tagja.

“Meggyőződésünk, hogy az ukrán állami szervek feladata a törvényesség betartatása és határozottan fel kell lépniük a különböző törvénytelen felfegyverkezett csoportok ellen” – áll Bocskor Andrea közleményében, melyben azt is világossá teszi, hogy a küldöttség elvárja a rendvédelmi szervektől, hogy mielőbb állítsák helyre a közrendet, és garantálják a civil lakosság, ezen belül a Kárpátalján élő csaknem 150 ezer magyar biztonságát.

Bocskor közli azt is, hogy más uniós politikusokkal együtt az események alapos kivizsgálását és a vétkesek felelősségre vonását várják el.

“Most mindennél fontosabb a jogállamiság és a közrendet biztosító törvények betartatása, a civil lakosság biztonságérzetét garantáló intézkedések meghozása” – szögezi le a közlemény, nyomatékosítva egyúttal, hogy kizárólag az állami szerveknek van joguk a közrend fenntartására és a fegyverhasználatra.

mti


[poll id=”16″]