A Jobb Szektor Munkácstól a lengyel határ felé halad


A menekülő Jobb Szektor harcosai Munkács irányából Lengyelország felé menekülnek – írja a tass.ru az ukrajnai Inter TV csatornára hivatkozva. „Az események központja fokozatosan áthelyeződik.

Felsőviznicében három ellenőrző pont is van. Őrségben állnak a Nemzeti Gárda katonái és a rendőrök is. Nagyjából 20 kilométerre vannak a várostól. Feltételezhetően elhagyják azt a hegyvidéket ahol eddig bujkáltak” – látható a TV csatorna riportjában ahol megemlítik, hogy a szélsőségesek napról napra Lemberg felé haladnak az irány pedig a lengyel határ.

Alekszander Szacsko, a munkácsi Jobb Szektor sejtének vezetője szerint az egység folytatja harcot. „Egy vagy két év lesz? Akkor ez így lesz. Ha valaki azt gondolja, hogy a srácok nem fognak tudni addig élni az erdőben ameddig kell, akkor higgyék el elegendő lehetőséggel rendelkezünk, hogy az egység létszáma több ezerre növekedjen” – mondta Szacsko.

A szlovák rendőrség az incidens után elvégezte a szükséges óvintézkedéseket. „Ebbe beleértendő a járőrök létszámának növelése, illetve a rendőrök és a határőrök felszerelésének kibővítése” – nyilatkozták szlovák Külügyminisztériumában. Magyarország is óvintézkedéseket hajtott végre a határon, és csökkentette az ukránok beléptetésének számát.


[poll id=”16″]