Félszáz csempészbanda garázdálkodik Kárpátalján


Kárpátalján több mint 50 csempészbanda tevékenykedik – közölte Oleg Szlobodjan, az Ukrán Állami Határőrszolgálat szóvivője mai kijevi sajtótájékoztatóján.

A sajtótitkár elmondta, hogy az állami határőrszolgálat folytatja az elnök által meghatározott illegális áruforgalom visszaszorítását célzó világos és következetes intézkedéscsomagot, kiemelten Ukrajna és az Európai Unió külső határszakaszán folyó cigarettacsempészet elleni küzdelmet. „Az idei év elejéig a Kárpátalján folyó csempészetet fel volt osztva a szervezett bűnözői csoportok között, ezekbe a bűnszervezeteket határőrök is segítették„ – mondta Oleg Szlobodjan. A szóvivő azt is megjegyezte, hogy legfrissebb adataik szerint jelenleg is több mint 50 csempészbanda tevékenykedik a kárpátaljai határszakaszon. Határőrszolgálat és a bűnüldöző szervek közösen igyekeznek lokalizálni és felszámolni ezeket a bűnszervezeteket.

Kapcsolódó hír, hogy Pintér Sándor belügyminiszter az ATV Híradó kérdésére elismerte: harminc magyar határőrnél tartottak belső vizsgálatot cigarettacsempészet miatt a magyar-ukrán határnál. Többen lebuktak. A déli határzárról rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón az ATV munkatársa a cigarettacsempészetről is megkérdezte a belügyminisztert, miután Munkács polgármestere azt állította, hogy a magyar határőrök is érintettek az ügyben.


[poll id=”16″]