Hatvani segítség Beregszásznak


„Tegnap hivatalos látogatást tett városunkban Hatvan Város Önkormányzatának képviseletében Szinyei András, alpolgármester valamint Ludányi Brigitta, közművelődési referens. Látogatásukat nemes cél vezérelte” – írja Facebook-oldalán Babják Zoltán.

Tekintettel a testvérvárosi együttműködésre és a kárpátaljai helyzetre Hatvan Város Önkormányzata ugyanis anyagilag kívánja támogatni Beregszászon a háborús konfliktusok által bekövetkezett nehéz helyzetbe került magyar nemzetiségű családok megsegítését. Mindezekre tekintettel a város képviselőtestülete az ide tartozó határozatával akként döntött, hogy Beregszász Megyei Jogú Város, mint testvértelepülés részére 1 000 000,- forint összegű anyagi támogatást nyújt. A támogatási szerződést a Hatvan Város képviselőivel a Polgármesteri Hivatalban első helyettesem, a végrehajtó bizottság elnöke, a jegyző, valamint a sajtó jelenlétében aláírtam. Ezen összeget a városban működő Szociális Konyha segélyprogram kiadásainak fedezésére, annak működtetésére fordítjuk.

A hivatalos részt követően a delegáció tagjai kíséretemmel személyesen is megtekinthették a Szociális Konyha próbaüzemeltetésének folyamatait. Pavljuk Miklós, a szociális program igazgatója tartott részletes tájékoztatást támogatóinknak az ott zajló munkálatokról. Rövid itt-tartózkodásuk alatt alkalmam nyílt körbekalauzolni vendégeimet a városban, megtekintve annak nevezetességeit.

Megragadva az alkalmat ezúton szeretném megköszönni a nagylelkű támogatást Horváth Richárd polgármesternek, a város képviselőtestületének és egyben üdvözletemet küldeni Hatvan Város minden jószándékú polgárának.


[poll id=”16″]