Amerikai vámtisztek érkeznek Ukrajnába tapasztalatot cserélni


Ukrajna határőrszolgálata és az Egyesült Államok vámszolgálatának megegyezése alapján a következő két hónapban amerikai vámtisztek érkeznek Ukrajnába tapasztalatot cserélni – írja az Ekonomicsna Pravda.

Erről Roman Naszirov, az Állami Költségvetési Szolgálat vezetője nyilatkozott. „Tegnap találkoztam az Egyesült Államok vám- és határőr parancsnokságával, akik már technikai segítséget nyújtanak nekünk. Megegyeztünk, hogy az elkövetkező két hónapban vámosok jönnek, akik kijevi és odesszai vámosokkal fognak együttműködni és tapasztalatot cserélni. Úgy gondolom, hogy ez fontos és hasznos lesz nekünk” – mondta Naszirov aki szerint az amerikaiak most nagyon érdeklődnek Ukrajna iránt.

„A reformok végrehajtásához fontos lépéseket teszünk. Egyike ezeknek a kijevi városi vámszolgálat vezetőjének lecserélése. Az új vezető feladata, hogy megküzdjön az eddig problémákkal, és hogy úgy alakítsa át a munkát, hogy azok a vállalatok, amelyek Kijevben akarják elvámolni a termékeiket egy jó és szép kiszolgálásban részesüljenek” – mondta Naszirov, aki szerint az új vezetőségnek különösen oda kell figyelni a korrupcióellenes harcra.


[poll id=”16″]